اصول طراحی فضای سبز شهری شامل چه مواردی می شود؟ در طراحی فضای سبز در محوطه سازی باید به چه نکاتی دقت نمایم؟ با تیم آبنما همراه باشید تا در ادامه به موارد و نکات مهم به هنگام طراحی فضای سبز بپردازیم.
با اصول طراحی فضای سبز شهری و محیط های مسکونی بیشتر آشنا شوید…
عبارت اصول طراحی فضای سبز شهری کمتر از نیم قرن است که در فرهنگ و ادبیات شهر سازی جهان از جایگاه خاصی برخوردار شده است. این عبارت معانی ومفاهیم متعدد و وسیعی را در بر میگیرد.
توسعه فضای سبز به عنوان رویکردی بینابینی، در برابر افراط گرایی بازگشت به طبیعت و تفریط رشد فیزیکی شهر ها بدون ملاحظات زیست محیطی طی چند دهه گذشته به عنوان یکی از مهم ترین راه کار های دست یابی به توسعه پایداری شهری مطرح شده است. این روند با افزایش سرانه فضای سبز اغاز شد و اکنون با نماد های معماری و زیبا شناسی تلفیق شده و با ضوابط زیست محیطی غنا یافته و به صورت یک فرایند ساختار گرایانه هویت جدیدی یافته است.
مطالب مفید = ساخت استخر
۶۵۲۱۵;۶۵۲۶۲;ا۶۵۱۶۹;۶۵۲۱۸; اصول طراحی فضای سبز شهری
به طورکلی عبارت فضای سبز شامل مفاهیم و معانی متعددی است که در یک تعریف کلی میتوان آن را منطقهای نسبتا بزرگ دانست که با درخت، درختچه، گل، چمن یا سایر گونههای گیاهی پوشیده شده باشد. وقتی کلمه فضای سبز در کنار شهر قرار میگیرد میتوان آن را اینگونه معنای کرد که فضای سبز شهری به بخشی از فضای سبز اطلاق میشود که در مناطق شهری و مسکونی احداث شده باشد.
با توجه به اهمیت بسیار بالای فضای سبز در سلامت جسمی و روحی یک جامعه، نوع طراحی و پیادهسازی این فضا در سطح شهر از اهمیت بسزایی برخوردار شده است. مهمترین وظیفه یک اصول طراحی فضای سبز شهری ایجاد هماهنگی میان علم و هنر است که این کار باهدف سازماندهی و طراحی کل محیط انجام میشود.

۶۵۲۱۵;۶۵۲۶۲;ا۶۵۱۶۹;۶۵۲۱۸; اصول طراحی فضای سبز شهری
در اصول طراحی فضای سبز شهری، طراح باید با شناختی کامل از نوع، رنگ و ویژگی گیاهان از آنها بهعنوان مصالح معماری استفاده کرده و با قرار دادن این اجزا در کنار هم به منظرهای زیبا و آرامشبخش دست یابد. یکی از مهمترین عوامل طراحی فضای سبز، عوامل زیستی آن منطقه از جمله منابع آبی، کیفیت خاک و نوع اقلیم آن منطقه است.
دسته بندی اصول طراحی فضای سبز شهری
به طور کلی اصول طراحی فضای سبز شهری به دو دسته خطی و پهنهای تقسیم میشوند:
- فضای سبز خطی به معابر و خطوط سبزی اطلاق میشود که از آنها در اطراف شهرها استفاده میشود تا ضمن مشخص نمودن محدوده شهرها، عاملی برای کاهش آلودگی صوتی و زیستمحیطی باشند.
- فضای سبز پهنهای به مکانهایی همچون باغها و پارکها گفته میشود که در عکسبرداری هوایی بهخوبی قابلرؤیت بوده و در نقشههای شهری نیز بهصورت لکههای سبزرنگ دیده میشوند. این نوع از فضاها با توجه به میزان گستردگی خود نقش بسزایی در کاهش آلودگیهای سطح شهرها ایفا میکنند.
مطالب مفید = استخر خانگی
عوامل مهم در اصول طراحی فضای سبز شهری چیست؟
اصول طراحی فضای سبز شهری، به منزله ای تخصصی حرفه ای است که مواردی هم چون : تحلیل، برنامه ریزی، مدیریت و نظارت بر محیط های طبیعی و انسان ساخت را در بر میگیرد. طراحی محیط فضای سبز، مقدمه ی خلق محیط و منظرهای بر انگیزاننده، پر معنی و پایدار است.
عوامل شکل دهنده ی محیط عبارتند از شکل، مواد، مقیاس، بافت و کلیت آن، که با گذشت زمان، به منظور پاسخ گویی به طیف گسترده ای از زمینه های گوناگون، تکامل پیدا کرده است.
وظیفه ی اجتماعی و مهم اصول طراحی فضای سبز شهری، ایجاد هماهنگی میان هنر و علم، به منظور سازماندهی برنامه ریزی و طراحی کل محیط است. هدف اصلی از طراحی تغییر پدیده ها از شرایط کنونی، به شکل دلخواه است.
پلان طراحی فضای سبز
یکی از بهترین راهها برای سالمسازی، افزایش کیفیت زندگی و همچنین تعامل دوباره انسان با طبیعت، استفاده از فضای سبز در ساختمانها و یا محیطهای اطراف آن محسوب میشود. استفاده از فضای سبز در ساختمان شاید نتواند مشکل آلودگی هوا شهرها را حل کند، اما میتواند فواید روانی و زیست محیطی فراوانی را برای ساکنین آن به همراه داشته باشد که از جمله آن میتوان به مورد زیر اشاره کرد:
۱. کاهش استرس و تنش اعضای ساختمان
۲. کاهش گرمای محیط و ساختمان
۳. کاهش آلودگی صوتی در ساختمان
۴. کاهش آلودگی هوا
۵. کاهش تأثیر اثرات گلخانهای
۶. جذب دی اکسید کربن محیط و تبدیل آن به اکسیژن

اصول طراحی فضای سبز
توسعه فضای سبز در شهرها و ساختمانها نه تنها باعث سلامت روانی شهروندان میگردد، بلکه تأثیر مثبت فراوانی را برای محیط زیست به همراه خواهد داشت.
استفاده از فضای سبز علاوه بر کاهش آلودگی هوا و تولید اکسیژن، تاثیرات مثبت فراوانی بر محیطهای شهری دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. کنترل تشعشعات نور
۲. کنترل باد و ذخیره انرژی
۳. کاهش دما و افزایش رطوبت نسبی
۴. زیباسازی فضای شهر
۵. افزایش حس آرامش و امنیت روحی
۶. کاهش آلودگی صوتی
مراحل طراحی فضای سبز چیست؟
۱. شناسایی منابع موردنیاز
۲. تحلیل منابع و مطابقت آن با قوانین موجود
۳. هماهنگی اقدامات امکانپذیر با شرایط محیطی موجود برای طراحی فضای سبز محیط مسکونی
۴. طراحی نهایی
از مهمترین بخشهای اصول طراحی فضای سبز شهری، تعیین نوع گونه گیاه بکار گرفته شده است. درواقع این گونههای گیاهی زیبا در طراحی محیط و منظر حرف اول را میزنند. از جمله کاربردهای گیاهان در طراحی فضای سبز میتوان به استفاده آنها در دیوار، سقف، راهرو و حتی پوشاندن عیوب ساختمان و یا ایجاد یک فضای خصوصی نام برد.
سخن پایانی اصول طراحی فضای سبز شهری
نوع و معماری خود گیاه در طراحی محیط بسیار سهیم است، در واقع اندازه گیاه تعیینکننده محل قرارگیری آنگونه است. در اصول طراحی فضای سبز شهری گیاهان به عنوان مصالح استفاده میشوند که عمده کاربرد آنها استفاده در کف، سقف و دیوار است.
مواردی چون شناسایی منابع موردنیاز، تحلیل منابع و طراحی نهایی از ارکان مهم طراحی فضای سبز به شمار میآید. طراحی فضای سبز علاوه بر جنبه زیبایی و تفریحی شهر در سلامت روح و روان انسانها نیز بسیار مؤثر است.
همچنین می توانید از فروشگاه فروش لوازم استخر دیدن نماید.